| 1.Usypujemy na stolnicy białą mąkę nadając jej formę
        małego wulkanu. Następnie w górnej części wyrabiamy
        palcami małe zagłębienie do ok. połowy wysokości w
        które wbijamy przewidziane w ilości jajka. Rozpoczynając
        od środka podsypując otaczające jajka mąką z ostrożnością
        mieszamy całość. Posuwając się w czasie dodajemy
        pozostałą część przewidzianych jajek.
 2.
 Następnie, przy użyciu własnej energii wyrabiamy całość,
        aż do uzyskania masy twardej ale zarazem elastycznej.
        Samo ciasto przedstawiać sobą będzie gładką
        powierzchnię z małymi pęcherzykami świadczącymi o
        dobrym wspólnym połączeniu. W czasie samego wyrabiania
        należy ponadto zwrócić uwagę żeby ewentualne pozostałości
        ciasta na rękach na bieżąco ściągać i powodować
        ich doklejanie się do wyrabianegio ciasta.
 3.
 Zarobione ciasto formujemy w kulę, owijamy w czystą
        lnianą (lekko wilgotną) ściereczkę i pozostawiamy
        spokoju około 20 minut w temperaturze pokojowej celem
        jego wypoczęcia i wyrośnięcia.
 4.
 Pora zabrać się za rozwałkowanie ciasta, które
        wykonujemy poczynając albo od całej ilości albo np. od
        jego połowy, pamiętając o wałkowaniu w dwóch
        przeciwległych kierunkach. Końcowo powinniśmy otrzymać
        duży i szeroki placek, gdzie najbardziej wskazaną i
        idealną jego gruboścą powinna być grubość około 2
        milimetrów.
 |