Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web



- w s t ę p -

Makaron domowy, zarówno wykonany ręcznie jak i przy pomocy maszynki tzw. makaron świeży jest to makaron, który swoją wyjątkowością jest zagadnieniem pewnej tradycji, przywiązania ale także i naszej dobroci.

N
ie ma on sobie równych...

Wykonany z najlepszej białej mąki, świeżych jaj, dla wielu z nas jest niemal dziełem sztuki, choć wcale nie oznacza to, że musimy znać się na dziełach sztuki wielkich "szefów", aby go wykonać samodzielnie, nie jest to trudne zadanie; poza białą mąką i niezbędnymi świeżymi jajami należy dołożyć nasze "dobre" ręce w odmierzeniu odpowiednich składników.

[PRZYRZĄDY] - [SKŁADNIKI] - [PRZYGOTOWANIE] - [KSZTAŁTY] - [FASZEROWANE] - [KOLORY]


 

Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved - Wszelkie Prawa Zastrzeżono