Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web

Sos do każdego makaronu...

 


długi
typu wstążki różnej szerokości.
Spaghetti

ragu
mięsne

wołowina, wieprzowina, drób, podroby

 
   
   

sosy warzywne

grzyby, papryka, cukinia, bałkażany, karczochy

 
   
   

sosy pomidorowe

pomidory, oregano, bazylia

 
   
   

sosy morskie

tuńczyk, sardynki, raki, homary, małże, kalamary, krewetki, frutti di mare

 
   
   

sosy zielone

bazylia, nać pietruszki, oregano, rozmaryn, majeranek, tymianek

 
   
   

sosy białe

sery miękkie (razem z przyprawami do smaku takimi jak ostra papryczka,
peperoncino,
szafran, gałka muszkatołowa, imbir chrzan)

 
   
   

sosy szybkie

czosnek oliwa i peperoncino, sardynki (anchois), z kaperami

 
 
 
typu
rurki różnej wielkości,
z otworami i nie tylko
świderki

sosy wegeteriańskie
na bazie warzyw
i przypraw aromatycznych

sosy pomidorowe z papryką,
bałkażanami, grzybami,
oliwkami, cukinią,
cebulą, kaperami

 
 
 
długi cienki, nitki
sosy białe
jajka
Masło z serem,
masło z liśćmi szałwi i parmezanem lub sery wędzone,
masło z twarogiem,
sosy z jajkami
 
 

Strona Główna          Makarony długie          Makarony krótkie          Makarony jajeczne          Wstęp Sosy

 

Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved - Wszelkie Prawa Zastrzeżono