Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web

Sos do każdego makaronu...

 
 
krótki typu:
rurki,
kolanka
sosy ragu,
sosy mięsne
wołowina,
wieprzowina,
kurczaki,
podroby,
z dodatkiem także grzybów świeżych lub suszonych
 
   
    sosy warzywne grzyby papryka,
karczochy,
bałkażany,
fasola,
groch,
szparagi
 
 
 
krótki i płaski
typu
lasagne,
kokardki
sosy kremowe śmietana z parmezanem,
śmietana z łososiem,
śmietana z kawiorem,
mozzarella z innymi serami
 
   
    sosy warzywne i serowe twaróg,
sery pleśniowe,
szpinak,
szparagi,
przyprawy aromatyczne
 
   
    sosy z przetartymi warzywami masło z :
dynią,
grzybami,
szpinakiem,
doprawiony gałką muszkatołową i parmezanem
 
 
 
króciutki
(małej wielkości)
sosy z warzyw strączkowych sosy pomidorowe z dodatkiem:
fasoli,
grochu,
bobu,
zielonego groszku
 
 

Strona Główna          Makarony długie          Makarony krótkie          Makarony jajeczne          Wstęp Sosy

 

Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved - Wszelkie Prawa Zastrzeżono