| Spaghetti aglio olio
        peperoncino - [z czosnkiem, olejem i ostrą papryczką] -
        4 osoby 
 350-400 gr. spaghetti - [400
        gr. jeśli bardzo głodni]2 ząbki czosnku
 1 mała ostra papryczka (peperoncino)
 (w przypadku jej braku 1/2 małej łyżeczki mielonej
        papryczki)
 3 łyżki
        oliwy z oliwek
 kilka naci zielonej pietruszki
 Przygotowanie:W pierwszej kolejności do gotującej się dużej ilości
        posolonej wody wrzucić spaghetti celem ich ugotowania.
 Osobno na dużej patelni łączymy olej z posiekanym na
        drobno czosnkiem i pikantną papryczką, podsmażając w
        sposób uważny aby nie dopuścić do spalenia się
        czosnku.
 Spaghetti
        ugotowane "al dente" odcedzamy i
        przenosimy na patelnię celem dokładnego wymieszania z
        przygotowanymi wcześniej składnikami, dodając na końcu
        posiekaną nać zielonej pietruszki. Podawać
        natychmiast po ich przyrządzeniu.Smacznego !!!
 
 |