Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web


Spaghetti aglio olio peperoncino - [z czosnkiem, olejem i ostrą papryczką] - 4 osoby


350-400 gr. spaghetti - [400 gr. jeśli bardzo głodni]
2 ząbki czosnku
1 mała ostra papryczka (peperoncino)
(w przypadku jej braku 1/2 małej łyżeczki mielonej papryczki)
3 łyżki oliwy z oliwek
kilka naci zielonej pietruszki

Przygotowanie:
W pierwszej kolejności do gotującej się dużej ilości posolonej wody wrzucić
spaghetti celem ich ugotowania.
Osobno na dużej patelni łączymy olej z posiekanym na drobno czosnkiem i pikantną papryczką, podsmażając w sposób uważny aby nie dopuścić do spalenia się czosnku.

Spaghetti ugotowane "al dente" odcedzamy i przenosimy na patelnię celem dokładnego wymieszania z przygotowanymi wcześniej składnikami, dodając na końcu posiekaną nać zielonej pietruszki.

Podawać natychmiast po ich przyrządzeniu.
Smacznego !!!



Poprzedni przepis

Spis wszystkich przepisów

Następny przepis


Strona Startowa


  

  

- Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved -