Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web

Smakowite świderki


[Porcja na 4 osoby]


400 gr. makaronu,
1 średnia cebula,
30 gr. zielonej pietruszki,
2 ząbki czosnku,
1 łyżeczka oregano,
1 ostra papryczka,
10 oliwek czarnych (bez pestek),
10 oliwek zielonych (bez pestek),
2 łyżki tartej bułki,
6 łyżek oliwy,
sól pieprz do smaku


Przygotowanie


Wstawić wodę na makaron i gdy się już zagotuje posolić i wrzucić makaron.
Przygotować składniki, pokroić drobno cebulę i czosnek. Oliwki pokroić na plasterki i posiekać drobno pietruszkę. Na małej patelni bez tłuszczu sparzyć bułkę tartą przez 2 min.
Na osobną patelnię wlać olej, dodać cebulę i czosnek, podsmażyć tak, żeby cebula zmiękła a nie zabrązowiła się, dodać następnie oliwki, ostrą papryczkę i oregano. Smażyć jeszcze przez 3 minuty. Dodać ugotowany
"al dente" makaron, bułkę tartą, zieloną pietruszkę i pieprz.
Smażyć wszystko razem na dużym ogniu mieszając przez dalsze 2 minuty.
Podawać natychmiast po przygotowaniu.

Smacznego




Poprzedni przepis

Spis wszystkich przepisów

Następny przepis


Strona Startowa


  Miejsce zarezerwowane na Twoją reklamę [baner 400x50]

  

- Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved -