| PrzygotowanieSparzyć pomidory wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić
        w kostkę. Cebulę marchewkę i seler drobno pokroić.
 Liście bazylii umyć i rozdrobnić. Na rozgrzanym wcześniej
        na patelni oleju położyć cebulę, marchewkę i seler
        wspólnie podsmażając. Następnie dodać pomidory, sól
        i pieprz do smaku.
 Gotować 15 minut.
 Umyć paprykę, wstawić do gorącego piekarnika, piec
        dotąd, aż skórka będzie łatwo odchodzić, obrać
        usunąć z niej pestki i pokroić w kostkę.
 Dołożyć paprykę, bazylię i gotować wspólnie jeszcze
        przez 1 minutę.
 Osobno do gotującej posolonej wody wrzucić makaron,
        ugotować "al dente", odcedzić i połączyć z
        sosem, wymieszać.
 Podawać natychmiast po przygotowaniu.
 Smacznego !
 
 
 
 |