Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web

Kokardki z pieczoną papryką



[Porcja na 4 osoby]

 

350 gr. makaronu
2 małe żółte papryki
400 gr. dojrzałych pomidorów
1 średnia marchewka
1 cebula
1 nóżka selera
3 łyżki oleju z oliwek
4 liście bazylii
sól pieprz do smaku

Przygotowanie
Sparzyć pomidory wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę marchewkę i seler drobno pokroić.
Liście bazylii umyć i rozdrobnić. Na rozgrzanym wcześniej na patelni oleju położyć cebulę, marchewkę i seler wspólnie podsmażając. Następnie dodać pomidory, sól i pieprz do smaku.
Gotować 15 minut.
Umyć paprykę, wstawić do gorącego piekarnika, piec dotąd, aż skórka będzie łatwo odchodzić, obrać usunąć z niej pestki i pokroić w kostkę.
Dołożyć paprykę, bazylię i gotować wspólnie jeszcze przez 1 minutę.
Osobno do gotującej posolonej wody wrzucić makaron, ugotować "al dente", odcedzić i połączyć z sosem, wymieszać.
Podawać natychmiast po przygotowaniu.

Smacznego !



Poprzedni przepis

Spis wszystkich przepisów

Następny przepis


Strona Startowa


  Miejsce zarezerwowane na Twoją reklamę [baner 400x50]

  

- Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved -