| Zamiast Wstępu:
 
 Prawie wszystkie zakłady, które
        produkują makaron podkreślają jego wysoką jakość używając
        m.in. określeń "pełny cykl", "wyjątkowy",
        "najczystsze składniki", "selekcjonowane
        ziarno" jak również, mając na uwadze że "przypuszczalnie"
        jest to właśnie makaron najlepszy na świecie.
 
 Z naszego doświadczenia możemy
        zapewnić, że zakłady produkcyjne, nie tylko te z włoch
        gdzie "narodził" się makaron, osiągnęły
        bardzo wysokie z punktu widzenia jakości produkty.
 
 Jest niemal pewne, że eksperci
        postawią natychmiast obiekcje podkreślając, że pomiędzy
        różnymi zakładami, istnieją przeróżne cykle
        produkcyjne, inne urządzenia, same czasy jego
        wytworzenia, różnice wynikające np. z wody źródlanej,
        przeciskaniu makaronu poprzez sita z teflonu bądź z
        miedzi, czasokresy suszenia i same sposoby tego suszenia
        zarówno "na gorąco" lub też w "niskiej
        temperaturze".
 
 Pozostawiamy więc wszystkim
        "spożywającym" ewentualne dalsze oceny, również
        dlatego że oprócz Wielkich Fabryk czy zakładów,
        istnieją zakłady niewielkie (wręcz rzemieślnicze), są
        zresztą ku temu pewne powody... .
 
 |