Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web

Produkcja makaronu (przemysłowa)


Zamiast Wstępu:

Prawie wszystkie zakłady, które produkują makaron podkreślają jego wysoką jakość używając m.in. określeń "pełny cykl", "wyjątkowy", "najczystsze składniki", "selekcjonowane ziarno" jak również, mając na uwadze że "przypuszczalnie" jest to właśnie makaron najlepszy na świecie.

Z naszego doświadczenia możemy zapewnić, że zakłady produkcyjne, nie tylko te z włoch gdzie "narodził" się makaron, osiągnęły bardzo wysokie z punktu widzenia jakości produkty.

J
est niemal pewne, że eksperci postawią natychmiast obiekcje podkreślając, że pomiędzy różnymi zakładami, istnieją przeróżne cykle produkcyjne, inne urządzenia, same czasy jego wytworzenia, różnice wynikające np. z wody źródlanej, przeciskaniu makaronu poprzez sita z teflonu bądź z miedzi, czasokresy suszenia i same sposoby tego suszenia zarówno "na gorąco" lub też w "niskiej temperaturze".

P
ozostawiamy więc wszystkim "spożywającym" ewentualne dalsze oceny, również dlatego że oprócz Wielkich Fabryk czy zakładów, istnieją zakłady niewielkie (wręcz rzemieślnicze), są zresztą ku temu pewne powody... .



Składniki makaronu


Cykle produkcji mieszanki makaronowej


Makaron suchy czy świeży ? - ubogi czy napełniany (faszerowany) ?

Wymagania


 

Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved - Wszelkie Prawa Zastrzeżono