|  Przygotowanie:
 rozdrobnić pikantną papryczkę, zmiażdżyć
        czosnek. Na patelni przyrumienić wspólnie papryczkę,
        czosnek oraz fileciki anchois używając do tego celu
        oliwę z oliwek. Dodać przecier pomidorowy, lebiodkę,
        czarne oliwki, kapary, całość gotować przez kolejne 5
        minut.
 | Spaghetti w
sosie z anchois, oliwek, pomidorów i kaparów
 czyli
 
 Spaghetti
alla puttanesca (*)
 
 
 składniki dla 4 osób
 
 2 ząbki czosnku,
 100 ml. oliwy z oliwek,
 1 lub 2 szt. pikantnej papryczki,
 8 szt. filecików anchois,
 400 gr. przecieru pomidorowego,
 1 płaska łyżeczka suchego oregano (lebiodka),
 24 czarne oliwki,
 4 łyżeczki kapar,
 posiekana zielona pietruszka,
 320 gr. spaghetti.
 |