Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web

 

Wstążki z przyrumienionymi pomidorami

Fettucine con pomodori arrostiti

składniki dla 4 osób

450 gr. twardych pomidorów,
1 ząbek czosnku,
450 gr. makaronu wstążki,
6 łyżek oliwy z oliwek,
5 łyżeczek rozmarynu,
sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie:
rozgrzać piekarnik do około 200 stopni Celcjusza. W żaroodpornym naczyniu polanym odrobiną oliwy ułożyć pokrojone w grubsze plasterki pomidory. Dodać zmiażdżony czosnek oraz posypać rozmarynem i pozostawić w piekarniku przez około 15 minut. Wskazane żeby pomidorki nabrały lekkiego koloru przyrumieniając się choć trochę. Dodać sól i pieprz wg. własnego uznania.

Ostrożnie ugotować w dużej ilości wody makaron jajeczny wstążki, następnie wymieszać delikatnie z otrzymanymi pomidorami i podawać natychmiast.

Smacznego !


Poprzedni przepis

Spis wszystkich przepisów     Strona startowa

Następny przepis


  

- Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved -