| Spaghetti o dwóch smakach[Spaghetti ai due sapori]
 
 składniki dla 4 osób
 500
                gr. makaronu spaghetti (grubych)250 gr. pomidorów,
 2 bakłażany
 2 ząbki czosnku,
 1 kostka rosołowa,
 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
 oliwa z oliwek,
 masło,
 sól i pieprz do smaku.
 Przygotowanie:
 Rozgrzać w rondlu 2 łyżki
                oliwy i 1 łyżkę masła, dodać rozgnieciony
                czosnek, gdy się zarumieni dodać pokrojone
                drobno pomidory, kostkę rosołową, kilka łyżek
                ciepłej wody, wymieszać i gotować na wolnym
                ogniu przez 30 minut.
 
 Na końcu dodać 1 łyżkę
                posiekanej natki i kawałeczek masła, wymieszać
                i odstawić z ognia.
 | 
 |