Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web


 

Makaron rurki z kalafiorem
[Maccheroni con cavolfiore]


składniki na 4 osoby

 

350 g. makaronu
400 g. świeżych pomidorów
1 mały kalafior
1 ząbek czosnku

2 łyżki posiekanej natki z pietruszki
3 łyżki startego owczego sera
4 łyżki oliwy
sól, pieprz

Przygotowanie:

W dużym garnku wstawić wodę, gdy się zagotuje , posolić i wrzucić umyty,
i podzielony na różyczki kalafior, w połowie gotowania gdy kalafior jest jeszcze
twardy dodać makaron.
W między czasie na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć przez 2 minuty posiekany czosnek z natką, dodać pokrojone w kostkę pomidory, sól, pieprz i gotować aż sos zgęstnieje.
Odcedzić ugotowany "
al dente" makaron z kalafiorem i połączyć z gotowym już sosem pomidorowym, dobrze wymieszać i posypać startym owczym serem.
Podawać na gorąco.

Smacznego !!!


Poprzedni przepis

Spis wszystkich przepisów

Następny przepis

 
Strona Startowa


  

- Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved -