| 
 
            
                | 350 g. makaronu400 g. świeżych pomidorów
 1 mały kalafior
 1 ząbek czosnku
 | 2
                łyżki posiekanej natki z pietruszki 3 łyżki startego owczego sera
 4 łyżki oliwy
 sól, pieprz
 | 
 Przygotowanie: W
        dużym garnku wstawić wodę, gdy się zagotuje , posolić
        i wrzucić umyty,i podzielony na różyczki kalafior, w połowie gotowania
        gdy kalafior jest jeszcze
 twardy dodać makaron.
 W między czasie na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć
        przez 2 minuty posiekany czosnek z natką, dodać
        pokrojone w kostkę pomidory, sól, pieprz i gotować aż
        sos zgęstnieje.
 Odcedzić ugotowany "al dente" makaron z
        kalafiorem i połączyć z gotowym już sosem pomidorowym,
        dobrze wymieszać i posypać startym owczym serem.
 Podawać na gorąco.
 
 Smacznego
        !!!
 
 
 |