350 g. makaronu
400 g. świeżych pomidorów
1 mały kalafior
1 ząbek czosnku
|
2
łyżki posiekanej natki z pietruszki
3 łyżki startego owczego sera
4 łyżki oliwy
sól, pieprz |
Przygotowanie:
W
dużym garnku wstawić wodę, gdy się zagotuje , posolić
i wrzucić umyty,
i podzielony na różyczki kalafior, w połowie gotowania
gdy kalafior jest jeszcze
twardy dodać makaron.
W między czasie na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć
przez 2 minuty posiekany czosnek z natką, dodać
pokrojone w kostkę pomidory, sól, pieprz i gotować aż
sos zgęstnieje.
Odcedzić ugotowany "al dente" makaron z
kalafiorem i połączyć z gotowym już sosem pomidorowym,
dobrze wymieszać i posypać startym owczym serem.
Podawać na gorąco.
Smacznego
!!!
|