Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web


 
- Produkcja tagliatelle -

Makaron wstążki z łososiem
[Tagliatelle con salmone]


składniki na 4 osoby

 
- tagliatelle -

400 gr. makaronu (foto)
200 gr. zielonego groszku,
150-200 gr. wędzonego łososia,
1 mała cebula

200 gr. gęstej śmietany
1 łyżka masła,
2 łyżki oliwy
sól

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać masło z oliwą dodać posiekaną cebulę i lekko podsmażyć, dodać zielony groszek i gotować aż będzie miękki.
Dodać pokrojonego w paseczki łososia i gotować jeszcze przez chwilę.
Dodać śmietanę, doprawić solą i gotować aż sos zgęstnieje.
W między czasie w dużej ilości osolonej wody ugotować makaron "al dente", odcedzić i wymieszać z gorącym sosem.

Podawać natychmiast po przygotowaniu.

Smacznego !!!


Poprzedni przepis

Spis wszystkich przepisów

Następny przepis


Strona Startowa


  

- Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved -