| 
 
            
                | 400
                gr. makaronu (foto)200 gr. zielonego groszku,
 150-200 gr. wędzonego łososia,
 1 mała cebula
 | 200
                gr. gęstej śmietany 1 łyżka masła,
 2 łyżki oliwy
 sól
 | 
 Przygotowanie: Na patelni rozgrzać masło z oliwą
        dodać posiekaną cebulę i lekko podsmażyć, dodać
        zielony groszek i gotować aż będzie miękki.Dodać pokrojonego w paseczki łososia i gotować jeszcze
        przez chwilę.
 Dodać śmietanę, doprawić solą i gotować aż sos zgęstnieje.
 W między czasie w dużej ilości osolonej wody ugotować
        makaron "al dente", odcedzić i wymieszać z
        gorącym sosem.
 
 Podawać natychmiast po przygotowaniu.
 
 Smacznego
        !!!
 
 
 |