| 
 350 gr. makaronu (rurki),2 duże cebule,
 60 gr. świeżego boczku,
 1 dojrzały pomidor,
 40 gr. margaryny,
 1 nać zielonej pietruszki,
 1/2 szklanki piwa jasnego,
 sól i pieprz do smaku,
 
 Przygotowanie: Pokroić jak najcieniej cebulę,
        którą umieścić w rondlu wspólnie z margaryną oraz
        pokrojonym bardzo drobno boczkiem (najbardziej wskazany
        jest boczek zmielony).Całość zalać 1/2 szklanki jasnego piwa, dodać
        pomidor pokrojony w drobną kostkę, postawić na małym
        ogniu, po ok. 10 minutach dodać drobno posiekaną
        zieloną nać pietruszki, całość mieszać i gotować
        aż do chwili odparowania piwa i zarumienienia się
        cebulki.
 
 Makaron po ugotowaniu "al dente"
        odcedzić i połączyć wspólnie z przygotowanym sosem,
        dokładnie wymieszać i umieścić w naczyniu
        żaroodpornym. Na powierzchni ułożyć plasterki sera i
        całość umieścić w piekarniku na około 2 minuty
        celem rozpuszczenia się sera.
 
 Podawać natychmiast po przygotowaniu w
        "towarzystwie" jasnego piwa.
 
 Smacznego !!!
 - al dente - spaghetti -
 
 |