Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web

Makaron z cebulą i piwem
[Pasta con cipolle e birra)
- Rigatoni -


składniki na 4 osoby


Fotografia nadesłana
dzięki uprzejmości Serwisu
Pub Net


350 gr. makaronu (rurki),
2 duże cebule,
60 gr. świeżego boczku,
1 dojrzały pomidor,
40 gr. margaryny,
1 nać zielonej pietruszki,
1/2 szklanki piwa jasnego,
sól i pieprz do smaku,


Przygotowanie:

Pokroić jak najcieniej cebulę, którą umieścić w rondlu wspólnie z margaryną oraz pokrojonym bardzo drobno boczkiem (najbardziej wskazany jest boczek zmielony).
Całość zalać 1/2 szklanki jasnego piwa, dodać pomidor pokrojony w drobną kostkę, postawić na małym ogniu, po ok. 10 minutach dodać drobno posiekaną zieloną nać pietruszki, całość mieszać i gotować aż do chwili odparowania piwa i zarumienienia się cebulki.

Makaron po ugotowaniu "al dente" odcedzić i połączyć wspólnie z przygotowanym sosem, dokładnie wymieszać i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Na powierzchni ułożyć plasterki sera i całość umieścić w piekarniku na około 2 minuty celem rozpuszczenia się sera.

Podawać natychmiast po przygotowaniu w "towarzystwie" jasnego piwa.

Smacznego !!!

- al dente - spaghetti -


Poprzedni przepis

Spis wszystkich przepisów

Następny przepis


Strona Startowa


  

  

- Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved -