Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web

Kokardki ze szparagami
[Farfalle agli asparagi]

składniki na 4 osoby


300 gr. makaronu,
500 gr. szparagów,
300 gr. pomidorów,
1 ząbek czosnku,
1/2 czerwonej pikantnej papryczki,
3 łyżki startego sera parmezan,
4 łyżki oliwy,
sól do smaku,


Przygotowanie:

Oczyścić i umyć szparagi, odkroić ich górną część z kwiatem, pozostałą resztę pokroić w drobniejsze kawałki. Ugotować pokrojone szparagi w małej ilości posolonej wody tak, żeby nie były bardzo miękkie (około 10 minut) następnie odcedzić. Umyć pomidory i pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę dodać roztarty czosnek i peperoncino, lekko podsmażyć, dodać ugotowane szparagi i pomidory. Gotować do czasu, aż sos zgęstnieje.
W dużej ilości osolonej wody ugotować makaron "al dente" odcedzić i dobrze wymieszać z gotowym już sosem. Posypać startym serem parmezanem i natychmiast podawać.

Smacznego !!!

- al dente - spaghetti -


Poprzedni przepis

Spis wszystkich przepisów

Następny przepis


Strona Startowa


  

  

- Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved -