| 
            
                | Rurki smakosza
 [Sedani]
 składniki
                na 4 osoby
 | 
 400 gr. makaronu40 gr. sera parmezan
 80 gr. śmietany
 150 gr. przecieru pomidorowego
 80 gr. uduszonych pieczarek
 80 gr. zielonego groszku
 50 gr. szynki wędzonej
 1 łyżka masła
 2 łyżki oliwy
 
 Przygotowanie: 
 Na
        patelni rozgrzać masło i oliwę wyłożyć pokrojoną w
        kostkę szynkę i lekko podsmażyć, dodać następnie
        pomidory, śmietanę, pieczarki, groszek i dobrze
        wymieszać.Gotować jeszcze kilka minut.
 Połączyć z ugotowanym "al dente" makaronem,
        posypać startym parmezanem, wymieszać.
 Podawać
        na gorąco. Smacznego
        !!! 
 
 |