Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web


     Rurki smakosza
 
[Sedani]

składniki na 4 osoby


400 gr. makaronu
40 gr. sera parmezan
80 gr. śmietany
150 gr. przecieru pomidorowego
80 gr. uduszonych pieczarek
80 gr. zielonego groszku
50 gr. szynki wędzonej
1 łyżka masła
2 łyżki oliwy


Przygotowanie:


Na patelni rozgrzać masło i oliwę wyłożyć pokrojoną w kostkę szynkę i lekko podsmażyć, dodać następnie pomidory, śmietanę, pieczarki, groszek i dobrze wymieszać.
Gotować jeszcze kilka minut.
Połączyć z ugotowanym "
al dente" makaronem, posypać startym parmezanem, wymieszać.

Podawać na gorąco.

Smacznego !!!




Poprzedni przepis

Spis wszystkich przepisów

Następny przepis


Strona Startowa


  

  

- Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved -