Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web

Rurki zapiekane
[Rigatoni]

składniki na 4 osoby



400 gr. makaronu
100 gr. masła
1 szklanka gęstej słodkiej śmietany
2 mozzarelle
100 gr. sera parmezan
bułka tarta
sól i pieprz do smaku


Przygotowanie:


W dużej ilości posolonej wody gotujemy makaron "al dente", odcedzamy i mieszamy razem z masłem, następnie dodajemy śmietanę (jeżeli śmietana jest bardzo gęsta dodać odrobinę mleka) starty ser parmezan, odrobinę soli i pieprzu.
Wykładamy połowę przygotowanego makaronu na wysoka blaszkę, następnie rozkładamy na całej powierzchni pokrojoną w kostkę mozzarellę, przykrywamy całość drugą połową makaronu.
Posypujemy tartą bułką, kładąc na końcu na powierzchni kilka malutkich kawałków masła.
Wstawiamy całość do gorącego piekarnika i zapiekamy około 20 minut.

Smacznego !!!



Poprzedni przepis

Spis wszystkich przepisów

Następny przepis


Strona Startowa


  

  

- Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved -