Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web

Rurki z borowikami
[Penne]

składniki na 4 osoby


400 gr. makaronu
400 gr. grzybów borowików (mogą być suszone)
1 łyżka koncentratu pomidorowego
kila naci zielonej pietruszki
1 ząbek czosnku
1 kieliszek koniaku
olej z oliwek
masło
sól do smaku


Przygotowanie:


Umyć, wysuszyć i pokroić w plasterki grzyby [w przypadku suszonych namoczyć, przepłukać, i pokroić w drobne kawałki]. Grzyby smażymy przez kilka minut na gorącej oliwie a następnie odsączyć z nich oliwę. Osobno podsmażyć w małej ilości oliwy rozgnieciony czosnek, posiekana zieloną pietruszkę i koncentrat pomidorowy wymieszany z małą ilością wody. Gdy sos zgęstnieje dodać usmażone grzyby a następnie posolić.
Dusić jeszcze kilka minut a następnie wlać koniak, gotować dotąd aż alkohol wyparuje.
W między czasie przygotowujemy makaron gotując go w dużej ilości posolonej wody "
al dente", odcedzić i połączyć z tym wyśmienitym sosem.

Podawać natychmiast po przygotowaniu.

Smacznego !!!





Poprzedni przepis

Spis wszystkich przepisów

Następny przepis


Strona Startowa


  

  

- Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved -