| Przygotowanie [około 1
        godz.]
  Do garnka na rozgrzaną oliwę wrzucić drobno pokrojoną
        cebulę, podsmażyć, następnie dodać pomidory i gotować
        całość ok. 20 minut.
 W dużej ilości posolonej wody ugotować "al dente" makaron, odcedzić i
        połączyć z przygotowanym sosem, odstawić.
 Do osobnej miseczki rozbić jajka, dodać szynkę
        pokrojoną w drobne paseczki oraz starty parmezan,
        wszystko razem dobrze roztrzepać i połączyć z
        makaronem, dokładnie wymieszać.
 Na wysokiej patelni rozgrzać trochę oliwy, wyłożyć
        przygotowany makaron, smażyć dotąd aż utworzy się
        krosta, przewrócić na drugą stronę i smażyć tak
        samo jak pierwszą. Jeżeli nie mamy pod ręką
        odpowiedniej dwustronnej patelni, możemy wyłożyć usmażony
        z jednej strony placek makaronowy na duży talerz i zsunąć
        go na patelnię żeby usmażyć go z drugiej strony.
 Można podawać zarówno na gorąco jak i na zimno.
 
 Smacznego
 
 
 
 |