Wstążki z wątróbkami
[Tagliatelle]
składniki
na 4 osoby
|
 |
400 gr. makaronu
200 gr. wątróbek z drobiu (kurczak)
100 gr. szynki (wędzona)
1 mały ząbek czosnku
150 gr. masła
70 gr. parmezanu (lub innego twardego sera)
sól do smaku
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzać 2/3 przygotowanego masła, dodać
posiekany czosnek i pokrojone drobniutko wątróbki, w
chwili kiedy wątróbki są już miękkie dodać pokrojoną
w kostkę szynkę, posolić, dobrze wymieszać.
W między czasie ugotować makaron "al dente" w dużej ilości
osolonej wody.
Po odcedzeniu makaronu połączyć go z sosem, pozostałą
częścią masła oraz startym parmezanem a następnie
dokładnie wymieszać.
Podawać
na gorąco.
Smacznego
!!!
|