Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web

Wstążki z wątróbkami
[Tagliatelle]

składniki na 4 osoby


400 gr. makaronu
200 gr. wątróbek z drobiu (kurczak)
100 gr. szynki (wędzona)
1 mały ząbek czosnku
150 gr. masła
70 gr. parmezanu (lub innego twardego sera)
sól do smaku

Przygotowanie:
Na patelni rozgrzać 2/3 przygotowanego masła, dodać posiekany czosnek i pokrojone drobniutko wątróbki, w chwili kiedy wątróbki są już miękkie dodać pokrojoną w kostkę szynkę, posolić, dobrze wymieszać.
W między czasie ugotować makaron "
al dente" w dużej ilości osolonej wody.
Po odcedzeniu makaronu połączyć go z sosem, pozostałą częścią masła oraz startym parmezanem a następnie dokładnie wymieszać.

Podawać na gorąco.

Smacznego !!!




Poprzedni przepis

Spis wszystkich przepisów

Następny przepis


Strona Startowa


  

  

- Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved -