| 
            
                | Wstążki z wątróbkami[Tagliatelle]
 składniki
                na 4 osoby |  | 
 400 gr. makaronu200 gr. wątróbek z drobiu (kurczak)
 100 gr. szynki (wędzona)
 1 mały ząbek czosnku
 150 gr. masła
 70 gr. parmezanu (lub innego twardego sera)
 sól do smaku
 Przygotowanie:Na patelni rozgrzać 2/3 przygotowanego masła, dodać
        posiekany czosnek i pokrojone drobniutko wątróbki, w
        chwili kiedy wątróbki są już miękkie dodać pokrojoną
        w kostkę szynkę, posolić, dobrze wymieszać.
 W między czasie ugotować makaron "al dente" w dużej ilości
        osolonej wody.
 Po odcedzeniu makaronu połączyć go z sosem, pozostałą
        częścią masła oraz startym parmezanem a następnie
        dokładnie wymieszać.
 Podawać
        na gorąco. Smacznego
        !!! 
 
 |