Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web


Spaghetti alla Carbonara
4 osoby


350-400 gr. spaghetti
150 gr. boczku wędzonego
3 jajka
2 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki parmezanu (lub innego twardego sera)
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
Do gotującej się posolonej wody wrzucić
spaghetti celem ich ugotowania.
Osobno na dużej patelni podsmażamy pokrojony wcześniej w kostkę boczek.
Jajka wybite w całości do małej miseczki, należy doprawić szczyptą soli i pieprzu a
następnie dobrze wymieszać widelcem lub robotem.
Ugotowane w między czasie "
al dente" spaghetti odcedzić i natychmiast połączyć z
gorącym boczkiem na patelni, dodać jajka i dobrze wymieszać, posypać startym serem.
Niektóre z osób przygotowując spaghetti alla carbonara, po odcedzeniu wrzucają
całość do garnka w którym uprzednio gotowali spaghetti i tam mieszają całość gdzie w
razie potrzeby pozostawiają włączony mały palnik celem szybszego ścięcia się jajek.
Spaghetti alla carbonara podaje się natychmiast po ich przyrządzeniu.

Smacznego !!!




Poprzedni przepis

Spis wszystkich przepisów

Następny przepis


Strona Startowa


  

  

- Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved -