Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web

Jak się przygotowuje sosy pomidorowe
(przecier pomidorowy)

  Pomidory muszą być dojrzałe i twarde.
Umyć dobrze pomidory, osuszyć, następnie pokroić w kawałki...

 
  ... a potem przetrzeć przez sito pozostawiąjąc w nim tylko skórki i pestki...  
  ...wylać przetarte pomidory na drobne sitko i pozostawić na kilka minut żeby odciekły.

Tak przygotowane przetarte pomidory używa się do różnych sosów.

 


Pierwszy sposób przygotowania sosu


Drugi sposób przygotowania sosu


 

 

Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved - Wszelkie Prawa Zastrzeżono