| Przygotowanie:
 Napełnić garnek wodą, spowodować jej
        zagotowanie. Dodać sól, wrzucić makaron na kilka minut,
        nie nakrywać pokrywką w czasie gotowania. Delikatnie
        odcedzić makaron nitki, umieścić go ponownie w garnku
        nakrywając pokrywką. Pokroić w wąskie pasemka kawałki
        wędzonego łososia. Śmietanę umieścić w małym
        rondelku, doprowadzić do jej zagotowania na bardzo małym
        ogniu, dodać następnie tartą czerwoną cebulę dokładnie
        wymieszać celem wzajemnego przesiąknięcia zapachem
        cebuli tejże śmietany. Po zdjęciu z ognia dodać
        pokrojone wcześniej w pasemka kawałki łososia oraz
        kawior. Ponownie dokładnie wymieszać celem dokładnego
        rozprowadzenia kawioru. Makaron umieścić na talerzach a
        następnie polać przygotowanym kremowym sosem z łososia
        i kawioru. Podawać natychmiast po przygotowaniu.
 
 Smacznego !
 
 (*) - "capellini"
        - typ bardzo drobniutkich spaghetti (niemal niteczki).
 
 
 |