| 
Spaghetti z grzybami i
boczkiem[Spaghetti
funghi e pancetta]
 
 Czas
przygotowania: 30 minut
 składniki dla 2 osób
 
 200 gr.
        spaghetti,
 4 plasterki boczku,
 4 łyżki oliwy,
 80 gr. świeżych grzybów,
 2 ząbki czosnku,
 1 pikantna papryczka
 (typu peperoncino),
 nać zielonej pietruszki,
 sól
 Przygotowanie:Postawić celem zagotowania w dużym garnku około
        dwa litry wody.
 
 W między czasie pokroić w wąskie paseczki boczek; oczyścić
        i pokroić w drobne plasterki grzyby.
   |  
 Kiedy woda
        zacznie się gotować posolić ją i umieścić w niej
        makaron spaghetti.
 
 Na oliwie z oliwek należy następnie przysmażyć
        pokrojony wcześniej boczek i kiedy osiągnie on właściwy
        kolor dodać czosnek i papryczkę (bardzo drobno
        pokrojone) oraz grzyby pokrojone w wąskie plasterki.
 |