Spaghetti z grzybami i
boczkiem
[Spaghetti
funghi e pancetta]
Czas
przygotowania: 30 minut
składniki dla 2 osób
200 gr.
spaghetti,
4 plasterki boczku,
4 łyżki oliwy,
80 gr. świeżych grzybów,
2 ząbki czosnku,
1 pikantna papryczka
(typu peperoncino),
nać zielonej pietruszki,
sól
Przygotowanie:
Postawić celem zagotowania w dużym garnku około
dwa litry wody.
W między czasie pokroić w wąskie paseczki boczek; oczyścić
i pokroić w drobne plasterki grzyby.
|

Kiedy woda
zacznie się gotować posolić ją i umieścić w niej
makaron spaghetti.
Na oliwie z oliwek należy następnie przysmażyć
pokrojony wcześniej boczek i kiedy osiągnie on właściwy
kolor dodać czosnek i papryczkę (bardzo drobno
pokrojone) oraz grzyby pokrojone w wąskie plasterki.
|