Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web



Spaghetti w sosie z jajek i papryki
[Spaghetti in salsa d'uovo e peperoni]



składniki dla 2 osób

200 gr. spaghetti,
3 jajka,
4 małe papryczki,
1/2 cebuli,
2 łyżki dowolnego oleju
sól


Przygotowanie:
Dokładnie wymyć paprykę, odsączyć z pozostałości wody a następnie oczyścić z pestek i pokroić w wąskie paseczki. Połowę cebuli także pokroić w wąskie pasemka i umieścić wspólnie z papryką na patelni dodając dwie łyżki oleju do smażenia.
Przysmażyć całość do chwili zmiękczenia samej papryki i w ostatniej fazie, na chwilę przed wyłączeniem płomienia, połączyć z rozbitymi w całości jajkami. Nie spowodować całkowitego ścięcia się jaj w sosie, pozostawić w stanie półpłynnym.
W dużej ilości osolonej wody ugotować "al dente" spaghetti, które po odcedzeniu wrzucić do tego samego bardzo gorącego garnka, połączyć z półpłynnym sosem i dokładnie wymieszać.
W czasie czynności mieszania dojdzie do całkowitego ścięcia się jajek, jeżeli zajdzie taka potrzeba można wykonać te czynności przy włączonym małym płomieniu.

Podawać natychmiast po przygotowaniu.

Smacznego !


Poprzedni przepis

Spis wszystkich przepisów     Strona startowa

Następny przepis


  

- Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved -