Przygotowanie:
Dokładnie wymyć paprykę, odsączyć z
pozostałości wody a następnie oczyścić z pestek i
pokroić w wąskie paseczki. Połowę cebuli także
pokroić w wąskie pasemka i umieścić wspólnie z
papryką na patelni dodając dwie łyżki oleju do
smażenia.
Przysmażyć całość do chwili zmiękczenia samej
papryki i w ostatniej fazie, na chwilę przed
wyłączeniem płomienia, połączyć z rozbitymi w
całości jajkami. Nie spowodować całkowitego ścięcia
się jaj w sosie, pozostawić w stanie półpłynnym.
W dużej ilości osolonej wody ugotować "al
dente" spaghetti, które po odcedzeniu wrzucić do
tego samego bardzo gorącego garnka, połączyć z
półpłynnym sosem i dokładnie wymieszać.
W czasie czynności mieszania dojdzie do całkowitego
ścięcia się jajek, jeżeli zajdzie taka potrzeba można
wykonać te czynności przy włączonym małym
płomieniu.
Podawać natychmiast po przygotowaniu.
Smacznego !
|