| 
 Przygotowanie:Dokładnie wymyć paprykę, odsączyć z
        pozostałości wody a następnie oczyścić z pestek i
        pokroić w wąskie paseczki. Połowę cebuli także
        pokroić w wąskie pasemka i umieścić wspólnie z
        papryką na patelni dodając dwie łyżki oleju do
        smażenia.
 Przysmażyć całość do chwili zmiękczenia samej
        papryki i w ostatniej fazie, na chwilę przed
        wyłączeniem płomienia, połączyć z rozbitymi w
        całości jajkami. Nie spowodować całkowitego ścięcia
        się jaj w sosie, pozostawić w stanie półpłynnym.
 W dużej ilości osolonej wody ugotować "al
        dente" spaghetti, które po odcedzeniu wrzucić do
        tego samego bardzo gorącego garnka, połączyć z
        półpłynnym sosem i dokładnie wymieszać.
 W czasie czynności mieszania dojdzie do całkowitego
        ścięcia się jajek, jeżeli zajdzie taka potrzeba można
        wykonać te czynności przy włączonym małym
        płomieniu.
 
 Podawać natychmiast po przygotowaniu.
 
 Smacznego !
 
 
 |