Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web


Makaron z anchois i bułką tartą
[Pasta con le acciughe pangrattato]



składniki dla 6 osób


600 gr. spaghetti (lub krajanka),
6 słonych filecików anchois,
1 posiekana cebula,
150 gr. bułki tartej,
pikantna papryczka (peperoncino),
25 gr. nasion pinii,
25 gr. rodzynek,
oliwa z oliwek,
sól,


Przygotowanie:
Oczyścić fileciki anchois oraz namoczyć wcześniej w letniej wodzie rodzynki.
Tartą bułkę przyrumienić na małej patelni używając do tego celu małą ilość oliwy.

Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody, odcedzamy i łączymy wspólnie ze wszystkimi składnikami dokładnie mieszając przed podaniem.

Smacznego !

Uwagi: Przepis pochodzi ze wschodniej Sycylii


Poprzedni przepis

Spis wszystkich przepisów     Strona startowa

Następny przepis


  

- Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved -