| 
 składniki na 4 osoby -
        500 gr. makaronu rigatoni (rurki)- 250 gr. tuńczyka w oliwie z oliwek,
 100 gr. masła,
 sól, pieprz,
 1 papryka konserwowa,
 Przygotowanie:W dużej ilości osolonej wody ugotować makaron
        "rigatoni" (duże kalibrowane rurki). W między
        czasie rozpuścić w małym rondelku masło aż do
        uzyskania przez niego koloru orzecha laskowego. Rozdrobnić
        tuńczyka na małe kawałeczki oraz pokroić na małe
        kawałki paprykę. Po ugotowaniu i odcedzeniu makaronu
        wymieszać go wspólnie z masłem tuńczykiem i papryką.
        Dodać pieprz do smaku i dokładnie wymieszać całość
        celem właściwego połączenia się smaków.
 
 Smacznego !
 
 Uwagi:
 Sam przepis oraz jedna z fotografii pochodzi ze zbiorów
        Antonio Amato
 
 |