Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web


Rurki błyskawiczne

[ Rigatoni lampo ]


składniki na 4 osoby

- 500 gr. makaronu rigatoni (rurki)
- 250 gr. tuńczyka w oliwie z oliwek,
100 gr. masła,
sól, pieprz,
1 papryka konserwowa,

Przygotowanie:
W dużej ilości osolonej wody ugotować makaron "rigatoni" (duże kalibrowane rurki). W między czasie rozpuścić w małym rondelku masło aż do uzyskania przez niego koloru orzecha laskowego. Rozdrobnić tuńczyka na małe kawałeczki oraz pokroić na małe kawałki paprykę. Po ugotowaniu i odcedzeniu makaronu wymieszać go wspólnie z masłem tuńczykiem i papryką. Dodać pieprz do smaku i dokładnie wymieszać całość celem właściwego połączenia się smaków.

Smacznego !

Uwagi:
Sam przepis oraz jedna z fotografii pochodzi ze zbiorów Antonio Amato


Poprzedni przepis

Spis wszystkich przepisów     Strona startowa

Następny przepis


  

- Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved -