Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web


Wegetariańska zupa ze świderkami
[Minestra - Zuppa vegetariana con fusilli]


składniki dla 6 osób
- 250 gr. makaronu świderki - 1 litr rosołu roślinnego - 400 gr. kukurydzy - 2 łyżki oliwy -
- 1 drobno pokrojona cebula - 1 marchewka pokrojona w kostkę - 2 pokrojone nóżki selera -
- 350 gr. ziemniaków pokrojonych w kostkę -


  Przygotowanie:

w dosyć głębokim rondlu należy zarumienić na oliwie wspólnie cebulę, marchew oraz seler (pokrojony w plasterki). Całość w czasie przypiekania należy mieszać drewnianą łyżką przez około 10 minut do czasu kiedy warzywa nie staną się wyraźnie miękkie.
Następnie należy dodać ziemniaki pokrojone w drobną kostkę oraz kukurydzę i gorący rosół.

Doprowadzić całość do wrzenia, następnie zmniejszyć płomień i kontynuować aż do chwili w której ziemniaki będą miękkie i ugotowane.
 
  Pozostaje wrzucić na koniec makaron świderki, i kontynuować gotowanie całości do czasu ugotowania się makaronu.

Podawać natychmiast po przygotowaniu w głębokich talerzach.



Poprzedni przepis

Spis wszystkich przepisów     Strona startowa

Następny przepis


  

- Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved -