Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web


Wstążki na mleku


[Tagliatelle al latte]


składniki dla około 4 osób

400 gr. mąki
4 jaja,
sól,
pieprz,
1,5 litra mleka,
ser parmezan


Przygotowanie:
z mąki, jajek i szczypty soli zagnieść ciasto na makaron. Dobrze wyrobić, przykryć ściereczką i zostawić na kilkanaście minut. Następnie rozwałkować na duży jednolity placek, zwinąć w rulon i pokroić w paseczki o szerokości około 1 cm.

W garnku wstawić mleko, lekko posolić, gdy się zagotuje wrzucić makaron, gotować na wolnym ogniu (mleko powinno się trochę wygotować).

Podawać natychmiast przyprawiając ponadto z tartym parmezanem i pieprzem.



Poprzedni przepis

Spis wszystkich przepisów     Strona startowa

Następny przepis


  

- Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved -