Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web



Spaghetti z mojej ziemi


[Spaghetti della mia terra]



składniki na 4 osoby


400 gr. spaghetti,
400 gr. świeżych pomidorów,
3 ząbki czosnku,
0,5 szklanki oliwy,
sól

Przygotowanie:

Sparzyć pomidory w gotującej się wodzie przez kilka minut, obrać ze skórki i drobno pokroić.

Włożyć do garnka i dobrze podgrzać (nie gotować).


Do głębokiego półmiska wlać oliwę, szczyptę soli i posiekany czosnek, wymieszać tak żeby cały półmisek pachniał czosnkiem.

Ugotować makaron tradycyjnie "al dente", następnie odcedzić i wyłożyć do półmiska, dodać gorące pomidory, wymieszać i natychmiast podawać.

Smacznego !

Uwagi:

Przepis ten jest bardzo prostym w przygotowaniu a jednocześnie posiada swój naturalny smak i zapach składników co nadaje mu bardzo niepowtarzalny wręcz smak.



Poprzedni przepis

Spis wszystkich przepisów     Strona startowa

Następny przepis


  

- Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved -