400 gr. mąki,
4 jajka,
120 gr. masła,
4 rybki anchois,
owczy ser,
sól,
pieprz
Przygotowanie:
Posiekać
drobniutko rybki i połączyć z miękkim masłem, dobrze
wymieszać. Z mąki, jajek i
szczypty soli zagnieść ciasto na makaron, wyrabiać około
10 minut. Przykryć ściereczką
i pozostawić na kolejne 10 minut. Rozwałkować, następnie
zwinąć w rulon i pokroić w paseczki o szerokości do 1
cm.
Ugotować makaron
"al dente" w dużej ilości osolonej wody.
Odcedzić i dobrze wymieszać z przygotowanymi rybkami,
doprawić pieprzem i posypać tartym serem.
Podawać
natychmiast po przygotowaniu. Można posypać
posiekaną natką zielonej pietruszki.
Smacznego !!!
Uwagi:
Wskazane jest aby podgrzać talerze na których podawać
będziemy to danie.