Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web


Wstążki z anchois
[Fettuccine alle acciughe]


składniki na 4 osoby

400 gr. mąki,
4 jajka,
120 gr. masła,
4 rybki anchois,
owczy ser,
sól,
pieprz

Przygotowanie:

Posiekać drobniutko rybki i połączyć z miękkim masłem, dobrze wymieszać.
Z mąki, jajek i szczypty soli zagnieść ciasto na makaron, wyrabiać około 10 minut.
Przykryć ściereczką i pozostawić na kolejne 10 minut. Rozwałkować, następnie zwinąć w rulon i pokroić w paseczki o szerokości do 1 cm.

Ugotować makaron "al dente" w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić i dobrze wymieszać z przygotowanymi rybkami, doprawić pieprzem i posypać tartym serem.

Podawać natychmiast po przygotowaniu. Można posypać posiekaną natką zielonej pietruszki.

Smacznego !!!

Uwagi: Wskazane jest aby podgrzać talerze na których podawać będziemy to danie.


Poprzedni przepis

Spis wszystkich przepisów     Strona startowa

Następny przepis


  

- Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved -