Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web


Kokardki w sosie matriciana
[Farfalle alla matriciana]

składniki na 4 osoby


500 gr. makaronu kokardki

200 gr. świeżego boczku,

50 gr. owczego sera,

pikantna papryczka
(peperoncino)

sól

Przygotowanie:

W dużej ilości osolonej wody wstawić makaron, który gotujemy tradycyjnie "al dente".

W między czasie podsmażyć pokrojony w drobną kostkę boczek, tak, żeby się nie zarumienił, dodać pikantną papryczkę (peperoncino).

Odcedzić ugotowany makaron, wymieszać z boczkiem, posypać tartym serem i natychmiast podawać.

Smacznego !!!

Uwagi: w miejsce boczku możemy użyć np. posiadane skwarki z tłuszczem


Poprzedni przepis

Spis wszystkich przepisów     Strona startowa

Następny przepis


  

- Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved -