| Przygotowanie:
 Umyć pomidory i pokroić w cząstki....Posiekać razem czosnek, bazylię
        i kapary....Posmarować oliwą żaroodporne
        naczynie, ułożyć cząstki pomidorów, posypać
        posiekanym czosnkiem, bazylią i kaparami, posypać tartą
        bułką i szczyptą soli....Polać odrobiną oliwy i wstawić do
        piekarnika o temperaturze ok. 160 stopni Celcjusza na około
        30 minut.
 
 Makaron ugotować "al dente"
        a następnie odcedzić....Wyjąć z piekarnika żaroodporne naczynie,
        włożyć makaron i dobrze wymieszać, wstawić powtórnie
        do piekarnika na około 5 minut.
 
 Według własnego upodobania można
        posypać tartym pikantnym serem (owczym)
 
 Podawać na gorąco.
 
 Smacznego !!!
 
 
 |