Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web


Makaron z piekarnika
[Rigatoni al forno]


składniki na 4 osoby

350 gr. makaronu
4 duże pomidory
50 gr. bułki tartej,
2 ząbki czosnku,
kilka listków bazylii,
20 gr. kaparów,
3 łyżki oliwy,
sól do smaku.

Przygotowanie:

Umyć pomidory i pokroić w cząstki....Posiekać razem czosnek, bazylię i kapary....Posmarować oliwą żaroodporne naczynie, ułożyć cząstki pomidorów, posypać posiekanym czosnkiem, bazylią i kaparami, posypać tartą bułką i szczyptą soli....Polać odrobiną oliwy i wstawić do piekarnika o temperaturze ok. 160 stopni Celcjusza na około 30 minut.

Makaron ugotować "al dente" a następnie odcedzić....Wyjąć z piekarnika żaroodporne naczynie, włożyć makaron i dobrze wymieszać, wstawić powtórnie do piekarnika na około 5 minut.

Według własnego upodobania można posypać tartym pikantnym serem (owczym)

Podawać na gorąco.

Smacznego !!!


Poprzedni przepis

Spis wszystkich przepisów     Strona startowa

Następny przepis


  

- Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved -