Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web


Lasagne wegeteriańskie
[Lasagne vegeteriane]



składniki na ok. 6 porcji

350 gr. makaronu lasagne,
500 gr. sosu beszamelowego,
300 gr. pieczarek,
300 gr. kabaczków,
250 gr. fasolki szparagowej,
100 gr. tartego sera parmezan,
1 cebula,
2 kostki rosołowe,
oliwa z zielonych oliwek,
sól - pieprz do smaku


P
rzygotowanie:
Pokroić kabaczki w plasterki i wrzucić na gotującą się wodę na kilka minut, następnie odcedzić....Fasolkę pokroić w kawałki i ugotować tak, żeby nie była bardzo miękka. ...Na dużej patelni podsmażyć na oliwie pokrojoną drobno cebulę, dodać umyte i pokrojone pieczarki. ...Gdy pieczarki są prawie gotowe dodać kabaczki, fasolę, kostki rosołowe i dobrze wymieszać, doprawić pieprzem oraz solą. ...Wysmarować oliwą żaroodporne naczynie, ułożyć warstwę ugotowanych "al dente" płatów lasagnii, wyłożyć część przygotowanych warzyw, polać sosem beszamelowym i posypać parmezanem....Ułożyć następne warstwy aż do wyczerpania produktów. ...Ostatnią warstwą powinna być warstwa sosu beszamelowego i sera parmezan....Wstawić do gorącego piekarnika i piec przez około 30 minut.

Smacznego !!!


Poprzedni przepis

Spis wszystkich przepisów     Strona startowa

Następny przepis


  

- Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved -