Przygotowanie:
Pokroić kabaczki w plasterki i
wrzucić na gotującą się wodę na kilka minut, następnie
odcedzić....Fasolkę pokroić w kawałki i
ugotować tak, żeby nie była bardzo miękka. ...Na dużej patelni podsmażyć na
oliwie pokrojoną drobno cebulę, dodać umyte i
pokrojone pieczarki. ...Gdy pieczarki są prawie gotowe dodać
kabaczki, fasolę, kostki rosołowe i dobrze wymieszać,
doprawić pieprzem oraz solą. ...Wysmarować oliwą żaroodporne
naczynie, ułożyć warstwę ugotowanych "al dente"
płatów lasagnii, wyłożyć część przygotowanych
warzyw, polać sosem beszamelowym i posypać parmezanem....Ułożyć następne warstwy aż do
wyczerpania produktów. ...Ostatnią warstwą powinna być warstwa
sosu beszamelowego i sera parmezan....Wstawić do gorącego piekarnika i
piec przez około 30 minut.
Smacznego !!!
|