| 
 
            
                | 400 g. makaronu
                wstążki160 g. szynki
 100 g. masła
 | 4 łyżki sera parmezan, sól,
 pieprz
 | 
 Przygotowanie: Na
        patelni rozgrzewamy masło do którego dodajemy pokrojoną
        w drobne pasemka szynkę. Można śmiało zastosować tu
        zarówno szynkę gotowaną jak i wędzoną - może być
        ona nawet lekko tłusta.W między czasie w dużej ilości posolonej wody gotujemy
        makaron wstążki, który po odcedzeniu mieszamy z
        przygotowanym sosem.
 Następnie posypujemy całość startym serem parmezanem.
 
 Podawać natychmiast po przygotowaniu.
 
 Smacznego
        !!!
 
 Uwagi:
 Niektórzy dodają 1-2 łyżki śmietany w chwili
        mieszania makaronu z sosem. Można zastąpić masło oliwą
        z oliwek.
 
 
 |