Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web


Makaron z jajkami
[Maccheroni con le uova]



składniki na 4 osoby

 
- tortiglietti - maccheroni -

400 gr. makaronu (patrz foto)
80 gr. masła,
3 jajka,

2 łyżki posiekanej natki z pietruszki
4 łyżki startego sera parmezan,
sól i pieprz,

Przygotowanie:

W dużej ilości osolonej wody gotować makaron.
W między czasie do miseczki wybić jajka, dodać ser parmezan, sól, pieprz i dobrze wymieszać.
Na dużej patelni rozpuścić masło. Odcedzić ugotowany "al dente" makaron i wyłożyć na patelnię z gorącym masłem, dodać jajka i smażyć przez chwilę na małym ogniu (do ścięcia się jajek) ciągle mieszając.
Odstawić, posypać posiekaną natką i podawać natychmiast po przygotowaniu.

Smacznego !!!

Uwagi:
Można dodać do sosu łyżkę domowych skwareczków.


Poprzedni przepis

Spis wszystkich przepisów

Następny przepis


Strona Startowa


  

- Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved -