| 
 
            
                | 400 gr.
                makaronu (patrz foto)80 gr. masła,
 3 jajka,
 | 2 łyżki
                posiekanej natki z pietruszki 4 łyżki startego sera parmezan,
 sól i pieprz,
 | 
 Przygotowanie: W dużej ilości osolonej wody gotować
        makaron. W między czasie do miseczki wybić jajka, dodać ser
        parmezan, sól, pieprz i dobrze wymieszać.
 Na dużej patelni rozpuścić masło. Odcedzić ugotowany
        "al dente" makaron i wyłożyć na patelnię z
        gorącym masłem, dodać jajka i smażyć przez chwilę
        na małym ogniu (do ścięcia się jajek) ciągle mieszając.
 Odstawić, posypać posiekaną natką i podawać
        natychmiast po przygotowaniu.
 
 Smacznego !!!
 
 Uwagi:
 Można dodać do sosu łyżkę domowych skwareczków.
 
 
 |