Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web


Rurki z łososiem
[Penne al salmone]


 

składniki na 6-7 osób


500 gr. makaronu rurki,
5 łyżek koniaku,
50 gr. masła,
1/2 litra słodkiej śmietany,
400 gr. łosiosa wędzonego

Przygotowanie:


Wlać do głębokiego rondla śmietanę podgrzewając ją ale nie doprowadzając do jej wrzenia. W osobnym garnku ugotować makaron "al dente" i po odcedzeniu przełożyć go do rondla. Dodać drobno rozkawałkowanego łososia i dokładnie wymieszać dodając także masło i koniak.
Całość wyłożyć do podania na półmisek, który wcześniej podgrzewamy w piekarniku.

Uwagi:
Niektórzy przygotowując ten przepis używają także łososia świeżego, który po oczyszczeniu jest zaparowywany w małym rondelku i tam przy użyciu drewnianej łyżki rozgniatany na małe kawałki.

Smacznego !!!


Poprzedni przepis

Spis wszystkich przepisów

Następny przepis


Strona Startowa


  

  

- Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved -