| składniki dla 4 osób
 1 ząbek czosnku,
 2 łyżeczki oliwy z oliwek,
 2 małe pokrojone w plasterki cebulki,
 8 zielonych oliwek pokrojonych w małą kostkę,
 250 gr. białego sera,
 150 gr. śmietany kremówki,
 4 łyżeczki pokrojonych listków bazylii,
 450 gr. makaronu kokardki,
 sól i pieprz do smaku.
 | Szybkie
kokardki - Farfalle alla rapida 
 Przygotowanie:
 Ugotować makaron w dużym garnku zawierającym
        odpowiednio osoloną wodę. Po uzyskaniu zapragnionej
        twardości odcedzić kokardki i przełożyć do
        odpowiednio dużego naczynia.
 
 Na teflonowej patelni podsmażyć zmiażdżony czosnek i w
        chwili kiedy nabierze złocisty kolor zdjąć patelnię z
        płomienia i następnie jej zawartość umieścić na
        ugotowanym makaronie. Dokładnie wymieszać.
 
 Dodać wszystkie składniki podane w przepisie, wymieszać
        bardzo dokładnie, najlepiej przy użyciu drewnianej łyżki,
        celem otrzymania jednolitej dokładnie połączonej z
        sosem masy.
 
 Rozłożyć na czterech talerzach i serwować.
 
 Smacznego !
 
 |