Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web


składniki dla 4 osób

1 ząbek czosnku,
2 łyżeczki oliwy z oliwek,
2 małe pokrojone w plasterki cebulki,
8 zielonych oliwek pokrojonych w małą kostkę,
250 gr. białego sera,
150 gr. śmietany kremówki,
4 łyżeczki pokrojonych listków bazylii,
450 gr. makaronu kokardki,
sól i pieprz do smaku.

Szybkie kokardki - Farfalle alla rapida



Przygotowanie:
Ugotować makaron w dużym garnku zawierającym odpowiednio osoloną wodę. Po uzyskaniu zapragnionej twardości odcedzić kokardki i przełożyć do odpowiednio dużego naczynia.

Na teflonowej patelni podsmażyć zmiażdżony czosnek i w chwili kiedy nabierze złocisty kolor zdjąć patelnię z płomienia i następnie jej zawartość umieścić na ugotowanym makaronie. Dokładnie wymieszać.

Dodać wszystkie składniki podane w przepisie, wymieszać bardzo dokładnie, najlepiej przy użyciu drewnianej łyżki, celem otrzymania jednolitej dokładnie połączonej z sosem masy.

Rozłożyć na czterech talerzach i serwować.

Smacznego !



Poprzedni przepis

Spis wszystkich przepisów     Strona startowa

Następny przepis


  

- Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved -