Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web

Spaghetti alla carbonara wegeteriańskie
[Spaghetti alla carbonara vegetale]

składniki na 4 osoby


400 gr. spaghetti,
6 szt. kabaczków (cukinie),
1 cebula,
1/2 papryki,
1 liść kapusty,
2 jajka,
gałka muszkatołowa,
oliwa
sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie:


Wymyć i pokroić cieniutko warzywa, następnie przyrumienić ich przez chwilę w rondlu na małej ilości oliwy rozpoczynając od cebuli, następnie dodając paprykę, liść kapusty i na końcu kabaczki. Po ich przysmażeniu, dusić całość w otwartym rondlu, na małym ogniu ponad 15 minut.

W między czasie osobno gotujemy spaghetti, i do osobnego naczynia wybijamy jajka z dodatkiem szczypty gałki muszkatołowej.

Odcedzamy spaghetti i kiedy osiągną stopień ugotowania "al dente" przekładamy do garnka w warzywami, dodajemy jajka i całość dokładnie mieszamy celem ścięcia się jajek (można to zrobić na włączonym małym palniku) dodając następnie pieprz do smaku.

Należy podawać z tartym serem.

Smacznego !!!


Poprzedni przepis

Spis wszystkich przepisów

Następny przepis


Strona Startowa


  

  

- Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved -