Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta -
Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web


Statystyczne Spożycie Makaronu Na ¦wiecie

Flaga Państwo Kg./rocznie Grafika




Włochy 28,2 kg.
Wenezuela 12,7 kg.
Tunezja 11,7 kg.
Peru 9,9 kg.
Szwajcaria 9,6 kg.
USA 9,0 kg.
Grecja 9,0 kg.
Chile 8,2 kg.
Francja 7,3 kg.
Rosja 7,0 kg.
Argentyna 6,8 kg.
Portugalia 6,5 kg.
Kanada 6,3 kg.
Brazylia 6,1 kg.
Luksemburg 6,0 kg.
Szwecja 6,0 kg.
Belgia 5,4 kg.
Niemcy 5,3 kg.
Polska 5,0 kg.
Hiszpania 4,6 kg.
Turcja 4,5 kg.
Holandia 4,4 kg.
Australia 4,0 kg.
Austria 4,0 kg.
Izrael 4,0 kg.
Kostaryka 3,5 kg.
Finlandia 3,2 kg.
Wielka Brytania 2,5 kg.
Meksyk 2,3 kg.
Libia 2,0 kg.
Dania 2,0 kg.
Japonia 1,8 kg.
Rumunia 1,3 kg.
Egipt 1,2 kg.
Irlandia 1,0 kg.
Chiny 0,8 kg.


[Powrót do "Makaron wczoraj i dzi¶"]
- [Strona Główna Serwisu] - [Produkcja makaronu na ¦wiecie]


¬ródło: UNIPI - Italia


 

Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved - Wszelkie Prawa Zastrzeżono

  

  

 

Miejsce zarezerwowane na Twoj± reklamę [baner 400x50]