Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta -
Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web


Ravioli


 
Ravioli, potrawa wywodząca się z kuchni włoskiej: pierożki w kształcie kwadratów, nadziewane bryndzą, mięsem lub szpinakiem. Ravioli podawane są z utartym serem lub z dodatkiem sosu.
źródło:
WIEM: WIELKA INTERNETOWA ENCYKLOPEDIA MULTIMEDIALNA
http://www.encyklopedia.pl/



 

 

Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved - Wszelkie Prawa Zastrzeżono