Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web

Dieta... makaronowa - tuczy ? - uszczęśliwia ?



Nie prawda, że makaron tuczy.

Zagrożenie dla figury stanowią dodatki, z którymi bywa spożywany, zwłaszcza treściwe, wysokokaloryczne sosy. Jeżeli potrafisz opanować namiętność do makaronu i ograniczyć się do zjedzenia podanych w diecie porcji, osiągniesz ubytek wagi w granicach 1,5 - 2 kg w ciągu tygodnia.

Dlaczego makaron uszczęśliwia?
Węglowodany, których źródłem jest również makaron, działają jak leki antydepresyjne: podnoszą poziom serotoniny w mózgu. Zestresowany organizm upomina się o nie, by móc uruchomić sterowane przez mózg procesy biochemiczne, neutralizujące negatywne bodźce. Systematyczne spożywanie węglowodanów zapewnia wysokie stężenie serotoiny w organizmie. Dzięki temu obrona przeciwstresowa może błyskawicznie zareagować.

 Spis Dieta



 

Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved - Wszelkie Prawa Zastrzeżono